Menu

بزودی چهره مومیایی‌ مردان نمکی را خواهیم دید

 

مردان نمکی معدن نمک چهرآباد زنجان، مومیایی‌هایی هستند که اگرچه به صورت تصادفی و در اثر معدنکاری از زیر قرن‌ها خاک بیرون آمدند، ولی پس از کشف، توجه پژوهشگران بسیاری را به خود معطوف داشته‌اند. پژوهشگران از سراسر جهان خواستار امکان بررسی علمی درباره ابعاد گوناگون مومیایی‌ها هستند، اما این آثار کم‌نظیر به‌جای مانده از روزگار باستان بسیار آسیب‌پذیرند. برای حل‌کردن این مشکل چه باید کرد؟

در بخشی از مطالعات باستان‌شناسی بر روی مردان نمکی، تصویربرداری و عکاسی با ثبت تمام جزئیات و بخش‌ها انجام می‌شود و سپس این تصاویر با ثبت همه جزئیات و به تعداد انبوه وارد نرم‌افزار agisaft- foto scan خواهد شد. نرم‌افزار مزبور نقاط منطبق تصاویر را بر روی هم قرار می‌دهد و تصویری کلی با تمام جزئیات و از ابعاد مختلف از هر یک از مردان نمکی آماده می‌کند. نتیجه انطباق این تصاویر در فضای نقطه – ابری قرار می‌گیرد و در نهایت یک تصویر سه بعدی از مردان نمکی آماده خواهد شد.
این تصویر سه بعدی موجب می‌شود هر پژوهشگر در هر نقطه از دنیا بتواند به اطلاعات مردان نمکی دسترسی داشته باشد و بدین ترتیب برای مطالعه مومیایی طبیعی معدن نمک چهرآباد نیازی به حضور در کنار آنها نیست.
نیکلاس شیمرل، باستان‌شناس آلمانی می‌گوید: از سوی دیگر با انطباق تصاویر و توانایی که نرم‌افزار مورد نظر دارد، می‌توان تصویری سه‌بعدی از چهره مردان نمکی ترسیم کرد.
این باستان‌شناس آلمانی با بیان اینکه مردان نمکی معدن نمک چهرآباد، مومیایی‌های طبیعی بسیار حساسی هستند، جابجایی آنها را اقدامی خطرناک دانست که می‌تواند به این آثار بی‌بدیل تاریخی آسیب برساند.
با ایجاد این تصویر سه‌بعدی، از این پس مطالعه بر روی مردان نمکی، نیازی به جابجایی آنها نخواهد داشت. گفتنی است که نتیجه بازسازی چهره مردان نمکی حداکثر تا پنج ماه آینده آماده انتشار خواهد شد.
در دور جدید مطالعات باستان‌شناسی در معدن نمک چهرآباد زنجان و بر روی مردان نمکی که از نیمه دوم شهریور امسال آغاز شده، مطالعه و پژوهش در ابعاد گوناگون بر روی شش مومیایی‌ طبیعی انجام می‌شود.
کارشناسان گمان می‌کنند همه این مردان در معدن نمک سرگرم معدنکاری بوده‌اند که بر اثر ریزش، زیر آوار نمک مانده و در همان معدن مدفون شدند.
گفتنی است، فرآیند پژوهش مجدد بر روی سایت باستانی معدن چهرآباد توسط متخصصان ایرانی با همکاری پژوهشگران و استادانی از دانشگاه بوخوم آلمان در حوزه‌های باستان‌شناسی، مطالعات محیطی (چشم‌انداز باستان‌شناسی منطقه)، ژئومورفولوژی، گیاه‌شناسی و جانورشناسی طی یک سال گذشته انجام پذیرفته است.

%d9%85%d8%b1%d8%af%d8%a7%d9%86-%d9%86%d9%85%da%a9%db%8cjpg
مطالعه بر روی مومیایی‌های مردان نمکی و همچنین اشیاء و ابزار های مکشوفه در معدن نمک چهرآباد با موضوع پژوهش‌های محیطی و زمین‌باستان‌شناسی با همراهی گیاه‌شناسان و اساتید دانشگاه زنجان در زمینه‌های مختلفی مانند انسان‌شناسی، مومیایی‌ها، بافت‎شناسی، استخوان‎شناسی، DNA باستانی، مطالعه ریشه و منشأ جغرافیایی مومیایی‌ها، جانورشناسی و گیاه‎شناسی کهن انجام می‌شود. برای مطالعه بیشتر اینجا را کلیک کنید.

پیشنهاد مدیر سایت :   موزه‌ای به وسعت یک شهر

Categories:   تازه ترین خبرها

Comments