بررسی کارنامه یکساله باستانشناسی ایران
کارنامه یکساله باستانشناسی ایران در گردهمایی باستان شناسان، کاوشگران و مسئولان سازمان میراث فرهنگی بررسی میشود. در این گردهمایی باستانشناسانی که در طول سال ۹۴ فعال بودند، گزارشی از کاوشهای انجام شده را ارائه میکنند.
نادر علیدادی سلیمانی گزارش« تپه گاوکشی اسفندقه، استقراری از دوره نوسنگی در جنوب شرق ایران» را در روز اول گردهمایی بررسی کارنامه یکساله باستانشناسی ایران ارائه میکند.
محمد اسماعیلی جلودار نیز با ارائه گزارش کاوش نجات بخشی در مسیر خط انتقال فاضلاب در بافت قدیم تهران و حسین داوودی با ارائه گزارشی از کاوش محوطه باستانی شهرستان تاکستان قزوین را که در تابستان ۹۳ انجام شده بود، دیگر سخنران صبح روز اول خواهند بود.
در عصر روز اول علیرضا سرداری درباره کاوش باستان شناسی تل مش کریم شهرستان سمیرم اصفهان و و نوروز رجبی هم درباره لایهنگاری، تعیین عرصه و پیشنهاد حریم تپه سبز مرودشت صحبت می کنند. فصل سوم کاوشهای باستان شناسی در محوطه کهنه شهر چالدران هم توسط سیاوش سامعی مورد بررسی قرار میگیرد.
در روز دوم این گردهمایی نیز فصل چهاردهم کاوش در بخش گورستان شهر سوخته که در پاییز و زمستان سال گذشته انجام شده بود، توسط سید منصور سجادی مورد بررسی قرار میگیرد و علی اکبر وحدتی و رافائل بیشونه هم درباره فصل سوم کاوش در تپه چلو دشت جاجرم خراسان شمالی صحبت میکنند.
اما فصل دوم لایهنگاری محوطه ریوی در خراسان شمالی هم توسط محمد جواد جعفری و کاوش فصل هشتم محوطه قلی درویش جمکران هم توسط سیامک سرلک و فصل پنجم کاوشهای تپه صرم کهک در استان قم مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.
پژوهشهای نجات بخشی لار در حوضه آبگیر سد سیمره ایلام توسط لیلی نیاکان و کاوش فصل اول گورستان قیزیل قیه مشکین شهر توسط کریم حاجی زاده بررسی خواهد شد.
مهرداد ملکزاده از باستانشناسان کهنهکار نیز گزارشی از گورستان مرسین در سمنان میدهد و مصطفی ده پهلوان که اکنون مدیریت باغ موزه نگارستان را نیز برعهده دارد، گزارش کاوشهای آموزشی و پژوهشی انجام داده در قره تپه سگزآباد را با تمرکز بر لایههای عصرآهن و هخامنشی را میدهد. در همین زمان شناسایی و کشف و مستندنگاری بقایای باستان شناختی راه شاهی هخامنشی شوش _ تخت جمشید هم توسط احسان یغمایی بازگو می شود.
در عصر همین روز هم علیرضا عسگری چاوردی با همکاری فرانچسکو کالیری درباره فصل دوم مطالعات خود در شهر پارسه صحبت می کنند و جعفر مهرکیان و مسینا هم درباره کل چندار دره شمی و هفتمین برنامه هیات باستان شناسی ایران و ایتالیا گزارشی را به این همایش ارائه می دهند.
پس از آن رضا نوروزی و جبرئیل نوکنده و سیروس برفی هم به ترتیب درباره کاوش در محوطه تل قلعه سیف آباد کازرون، پژوهشهای باستان شناسی دیوار بزرگ گرگان و کاوش در محوطه تنگ فراشبند صحبت میکنند.
در روز سوم نیز برخی دیگر از باستانشناسان گزارشی از فعالیت های انجام شده خود را به مخاطبانشان در این گردهمایی ارائه خواهند داد.
در مدت برگزاری این گردهمایی که از روز یکشنبه شانزدهم اسفند شروع و به مدت سه روز در موزه ملی ایران ادامه خواهد داشت باستان شناسان ایرانی و خارجی مقاله ها و گزارشهای خود در باره کاوش های باستان شناسی نقاط مختلف ایران را در قالب ۴۰ گزارش و مقاله ارائه میدهند.
Categories: تازه ترین خبرها
Posted: اسفند ۱۰, ۱۳۹۴ ۱۷:۵۸
ناشناس
Posted: اسفند ۱۱, ۱۳۹۴ ۱۵:۵۶
احمدی
Posted: اسفند ۱۱, ۱۳۹۴ ۱۵:۵۹
محمد