ایران بهترین جایگزین مصر بهعنوان برترین مقصد گردشگری
روزنامۀ بریتانیایی گاردین در مطلبی تحلیلی در پاسخ به این سوال که آیا گردشگری خاورمیانه میتواند با بازگشت به روزهای خوش گذشته دوباره احیا شود، با اشاره به رویدادهای خونبار و ناامنیهای فزاینده دراین منطقه، بر این باور است؛ ایران بهترین جایگزین مصر بهعنوان برترین مقصد گردشگری است.
گاردین دراین مطلب پس از بررسی ناامنیها و بحران داخلی درکشورهای مختلف از یمن ولیبی گرفته تا تونس، مصر و سوریه و فروپاشی صنعت گردشگری دراین کشورها آورده است:«دنیای اسرارآمیز و غنی اسلام زمانی هزاران گردشگر غربی را بخود جذب میکرد اما پدیده تروریسم صنعت گردشگری را نه تنها در برخی کشورهای مهم همانند مصر و تونس بلکه حتی در برخی کشورهای بهدور از کشمکشها نابود کرده است. به عنوان نمونه کشور اردن اگرچه ازخشونتها بدور بوده اما به وضوح میتواند هتلهای خالی از مسافر و صفی از قطعات سیمانی درنزدیکی ساحل و مناطق یا شهرهای باستانی قابل مشاهده است. ازجمله محوطه باستانی و محبوب پترا که دیگر شاهد انبوه گردشگران خارجی نیست.
تا کنون بیش از ۱۰ هتل در منطقۀ باستانی پترا بسته شده است . تمام تلاش فعالان گردشگری در اردن آن است که گردشگران روسی، هندی و چینی را که از ناامنی های مصر گریزان شده اند، بهخود جذب کنند. چنانچه دراین کار موفق نشوند پیش بینی میشود که ۱۰ هتل دیگر در اردن تعطیل شود.
در مصر که گردشگری همچون اکسیژن برای اقتصاد آن تلقی می شود پس از چندین سال بحران و ترور و خشونت اکنون وضعیت در بدترین شرایط ممکن است. از دست رفتن ۲۲۴ مسافر در سانحه سقوط پرواز سنت پترزبورگ از شرم الشیخ نیز تیرخلاصی بود که در اکتبر گذشته به پیکر نیمه جان صنعت گردشگری مصر وارد شد.

در تونس پس از بروز دو کشتار بیرحمانه گردشگران که تنها دریک مورد منجر به مرگ ۱۹ گردشگر در موزه« باردو» شد تقریبا همه گردشگران از آن دوری می گزینند. حتی در ترکیه که اقتصاد آن بهشکل آشکاری متکی به صنعت گردشگری است، تقریبا همه مردم شاهد نوعی تنزل جدی در گردشگری و هتلداری این کشور هستند.
«آلکان سیلسلی» یک راهنمای گردشگری که درشرق کشور فعالیت دارد میگوید که تقریبا بیشتر تورها لغو شده است. یکی از محبوب ترین آثار تاریخی مربوط به قرن ۱۶ به نام صومعه دارالزعفران درنزدیکی ماردین شاهد سقوط ۹۰ درصدی در تعداد گردشگران درسال ۲۰۱۵ بوده است.
با این حال همچنان که «جان بیلبی» فعال گردشگری خاورمیانه در آژانس گردشگری «ماجراجویانه» (Wild Frontiers) در بریتانیا میگوید وضعیت گردشگری خاورمیانه درهمه جا وخیم نیست. سال ۲۰۱۶ در بیشتر کشورهای خاورمیانه شاهد کاهش قیمتها خواهیم بود. اقدامی که با هدف جذب تعداد بیشتری گردشگر صورت میگیرد. بعلاوه همه کشورهای منطقه تحت تاثیر این حوادث نیستند». وی به افزایش مسافران دربرخی مقصدها همانند ایران اشاره میکند که از سال ۲۰۱۳ شاهد افزایش تعداد تورها و سفرها بوده است . او که خود دو تور مسافرتی به ایران هدایت کرده است که برای سال آینده قصد دارد ۱۵ تا ۱۶ تور را به این مقصد هدایت کند. علاوه بر ایران کشورهای آسیای مرکزی و نیز کشورهای گرجستان و الجزایر از دیگر مقصدهایی هستند که شاهد رشد سریع تعداد گردشگران بودهاند.
گاردین نام کشورهایی را که همچنان در وضعیت امن به سرمیبرند برای گردشگرانی که طالب اندکی ماجراجویی در سفر هستند ذکر کردهاست. دراین میان نام ایران، الجزایر و کشورهای آسیای مرکزی همانند ازبکستان و قرقیزستان، عمان، سپس دبی و اردن به ترتیب قید شدهاند.
روزنامۀ گاردین درباره جایگاه در دسترس صنعت گردشگری ایران نوشتهاست: «کشور جذاب و بسیار متنوع پر از گنجینههای دیدنی برای گردشگران! پرسپولیس بزرگترین و پربیننده ترین مقصد پایتخت باستانی داریوش و خشایارشاست که به طور باورنکردنی سالم مانده است. اصفهان نیز به همین میزان مکانی است که نباید از دست داد اما سایت هایی کمتر شناخته شده و گمنام نیز در ایران فراوان است که میتواند حسی از ماجراجویی را درخود داشته باشد. تخت سلیمان و آثار باستانی در همدان در شرق ایران از این جمله است. کوهستانهای البرز در شمال شرق، سواحل کاسپین نیز نمونه جذاب دیگری است».
بسیاری از تحلیلگران معتقدند که ایران با توجه به ثبات سیاسی در آن میتواند رقیب وحتی جایگزینی درخور برای مصر باشد که تاکنون به عنوان پربازدیدترین و توریستیترین کشور در دنیای اسلامی شهرت داشته است.
«برگرفته از وبسایت خبرگزاری میراث فرهنگی CHN »
Categories: تازه ترین خبرها
Posted: دی ۲, ۱۳۹۴ ۰۹:۲۴
ناشناس
Posted: دی ۹, ۱۳۹۴ ۰۰:۵۲
ناشناس