Menu

تپه سرسختی شازند

 

فصل جدیدکاوش در تپه سرسختی شهرستان شازند با اکتشافات قابل توجهی همراه شد. از آثار به دست آمده در جریان این عملیات می‌توان به تدفین نوسنگی ، اشیاء شمارشی، ابزار سنگی و پیکرک‌های گلی اشاره کرد که همگی در نوع خود بی‌نظیرند.
اهمیت محوطه باستانی تپه سرسختی شازند بویژه در دوران پیش از تاریخ، به این دلیل است که یکی از مسیرهای عبور به مرکز فلات ایران بوده است. این محوطه از بخش‌های مربوط به دوران «پیش از تاریخ»، «تاریخی» و «اسلامی» تشکیل شده است.
سفال‌های دوره نو‌سنگی جدید، مس‌سنگی و سفالهای مربوط به فرهنگ کورا ارس از یافته های این فصل از کاوش هستند. همچنین در روزهای نخستین این فصل کاوش، سفال‌های متعدد پیش از تاریخ مربوط به هزاره ۵ و ۶ پیش از میلاد در این محوطه کشف شد. در این فصل ازکاوش محوطه باستانی تپه سرسختی شازند، مطالعات میان رشته‌ای از جمله «گیاه باستان‌شناسی» و «مایکرومرفولوژی» نیز در حال انجام است.
مطالعه فرآیند گذار از دوران نوسنگی به مس سنگی از شرق زاگرس مرکزی و تبدیل ساختار اجتماعی و اقتصادی جوامع هزاره ۵ و ۶قبل از میلاد از دیگر اهداف این فصل کاوش اعلام شده است.
گفتنی است، در سال۱۳۹۱عملیات لایه‌نگاری باستان‌شناسی در این محوطه تاریخی انجام شد و آثار تاریخی ارزشمندی از آن بدست آمد. این آثار شامل مجموعه‌ای از دوران نوسنگی، مس‌سنگی، مفرغ، عصر آهن، اشکانی و ایلخانی است که در ضخامت ۲۲متر احصاء شده است.
تپه سرسختی شهرستان شازند، محوطه‌ای باستانی در ۱۰کیلومتری این شهرستان و در حاشیه شرقی زاگرس مرکزی واقع شده است که دارای آثار تاریخی ارزشمندی از دوران پیش از تاریخ تا دوران اسلامی است. این محوطه تاریخی در آینده نزدیک به نخستین سایت موزه باستان‌شناسی استان مرکزی تبدیل خواهد شد.

پیشنهاد مدیر سایت :   خانه پیرنیا

Categories:   تازه ترین خبرها

Comments

  • Posted: اردیبهشت ۱, ۱۳۹۵ ۰۵:۲۵

    ناشناس

    آفرررررررربن