Menu

لطفاً کتابخوانی فراموش نشود!

 

لطفاً کتابخوانی فراموش نشود!

مردم کشور هند از نظر زمان اختصاص یافته برای کتابخوانی، رتبه نخست در میان کشورهای جهان را بدست آوردند.
بر اساس تازه‌ترین آمار مربوط به سال ۲۰۱۸م مردم کشورهای هند، چین، تایلند و فیلیپین بطور میانگین در طول هفته، بیش از ۷ ساعت از زمان خود را به مطالعه اختصاص می‌دهند. نکته جالب اینکه برخلاف روند گذشته، در حالی‌که کتابخوانی به یک عادت متداول در کشورهای شرقی تبدیل شده، مردم در کشورهای غربی وقت کمتری را نسبت به گذشته برای مطالعه اختصاص می‌دهند. آمارهای جدیدی نشان می‌دهد زمانی که غربی‌ها برای کتابخوانی صرف می‌کنند حتی از میانگین جهانی آن نیز پایین‌تر است. این روند نشان می‌دهد مردم در غرب، دیگر به روال گذشته به خواندن کتاب علاقه‌مند نیستند.

کشور استونی در صدرِ لیست کشورهای اروپایی از نظر زمان مطالعه روزانه قرار دارد. مردم کشور استونی از حیث احترام به کتاب و نیز دارا بودن آن سرآمد مردم جهان هستند. آنها علاوه بر اینکه بالاترین میزان مطالعه هفتگی در جهان را به خود اختصاص داده‌اند، بالاترین آمار در جهان در زمینه تملک کتاب به ازای هر نفر را نیز دارند. نروژ و چک نیز از جمله کشورهایی هستند که مردمشان همچون مردم استونی، علاقه فراوانی به خرید کتاب دارند. بطور متوسط هر خانواده نروژی و چکی صاحب ۲۱۲ و ۲۰۴ کتاب است.

گسترش فراگیر اینترنت سبب‌شده تا مردم اقصی نقاط جهان از این امکان که امروزه در گوشی‌های تلفن هوشمند وجود دارد، برای کتابخوانی بهره ببرند. مدت زمانی که مردم کشورهای آفریقایی برای مطالعه از طریق گوشی‌های تلفن همراه خود اختصاص داده‌اند، حاکی از افزایش چشمگیر ۳۲ درصدی است. در این بین زنان آفریقایی در امر کتابخوانی، آمار قابل‌توجهی از خود به جای گذاشته‌اند. آنها بطور متوسط روزانه بیش از ۱۱ دقیقه برای کتابخوانی وقت گذاشته‌اند که این میزان بسیار نزدیک به آمار کتابخوانی در لهستان و فنلاند بعنوان کشورهای اروپایی است که از بالاترین آمار کتابخوانی در قاره اروپا برخوردار هستند. کتاب «شدن» نوشته میشل اوباما محبوب‌ترین کتاب نزد مخاطبان اروپایی در سال ۲۰۱۸م بوده است. این کتاب که در آن میشل اوباما داستان خود را بعنوان یک مادر، بانوی اول آمریکا و فعالِ مسائل بهداشت و سلامت روایت می‌کند از محبوبیت بسیاری در کشورهایی نظیر یونان، فنلاند، اسپانیا و فرانسه برخوردار بوده است. نیوزیلند از جمله کشورهایی است که در موضوع کتابخوانی آمار قابل توجهی دارد. بر این اساس، ۸۶ درصد از افراد بالغ در این کشور در سال ۲۰۱۸ یا کتابی را به پایان رسانده‌اند و یا می‌خواهند کتاب جدیدی را شروع کنند. با این وجود آنچه که بیش از همه در مورد کتابخوانی مردم نیوزیلند جالب است اینکه؛ تعداد بسیاری از نیوزیلندی‌ها عاشق شعر هستند و از منظومه‌های شعر بیش از متون نثر استقبال می‌کنند. ۳۰ درصد از کتابخوانان در این کشور بطور منظم شعر مطالعه می کنند.
نکته آخر درباره مردم کتابخوان استرالیاست. استرالیایی‌ها از هر ۸ کتاب که بیش از سایر کتاب‌ها، از کتابخانه‌های این کشور به امانت گرفته‌اند ۷ کتاب مربوط به مجموعه داستان‌های «هری پاتر» اختصاص داشته‌است.

پیشنهاد مدیر سایت :   کتاب و میراث مستند ایران

Categories:   تازه ترین خبرها

Comments