Menu

غار موزه شووه

 

غار موزه شووه به عنوان کپی غار «شووه» chauvet-pont-d’arc cave برای بازدید عمومی افتتاح شد.

Chauvet1

غار «شووه» واقع در «آردش» (Ardèche) در جنوب فرانسه، بیست سال پیش توسط سه غارشناس آماتور کشف شد، غارنگاره‌های موجود در «شووه» مربوط به ۳۶ هزار سال پیش است و قدیمی ترین غار نگاره‌های جهان محسوب می‌شوند و از لحاظ کیفیت حفظ نقاشی‌های دیواری منحصر به فرد هستند. این غار پس از شناسایی، به خاطر حفظ غارنگاره‌ها بلافاصله بسته شد.

شووه7
فرانسوا اولاند، رئیس جمهوری فرانسه، روز جمعه ۲۵ آپریل غار موزه شووه را افتتاح کرد. آثار و نقاشی های به جا مانده از انسان های ماقبل تاریخ در غار «شووه» قدمتی ۳۶ هزار ساله دارند. این غار که در جنوب فرانسه واقع شده است، در سال ۱۹۹۴ کشف شد و در تابستان سال گذشته در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار گرفت. اکنون موزه ای در یک کیلومتری این غار ساخته شده است که به علاقه مندان امکان می دهد نه تنها حال و هوای درون غار را حس کنند بلکه نمونه های بازتولید شده ای از تمامی نقاشی های شگفت انگیز آن را نیز از نزدیک ببینند.
گفتنی است حدود ۵۵ میلیون یورو در این پروژه عظیم سرمایه گذاری شده است. مسئولان امیدوارند که سالانه ۳۵۰ هزار تن از این موزه دیدن کنند.

شووه1

سازندگان غار موزه شووه معتقدند با پیشرفت‌های شبیه سازی سه بعدی کامپیوتری، نقاشی‌ها، چکیده‌ها و چکنده‌ها در حد میلیمتر به نمونه واقعی نزدیک هستند. روش استفاده شده در این شبیه سازی «ابر نقاط» (Point Cloud) است که سطح پیوسته‌ای از حجم اولیه را تولید می‌کند.

شووه4
وسعت این کپی ۸۰۰۰ متر مربع است که بزرگترین نمونه در جهان محسوب می‌شود یعنی ۱۰ برابر کپی غار «لاسکو – Lascaux» ولی علیرغم بزرگی، وسعت این کپی کمتر از نصف غار اصلی است. با این حال تقریبا کلیه آثار مهم (به غیر از چند مورد که در سال ۱۹۹۴ کشف شد) دوباره تولید شده‌اند. برای بازدیدکنندگان یک مسیر ویژه حرکتی شامل ۱۰ ایستگاه بازدید تعبیه شده است.
شووه2
تکمیل و افتتاح غار موزه شووه (با نام غار Pont-d’Arc) با هدف حفاظت از غار اصلی و فراهم ساختن امکان بازدید عموم از آثار بی‌نظیر غار «شووه» به عنوان بزرگترین رویداد فرهنگی فرانسه در سال ۲۰۱۵ نام برده می‌شود.
غار موزه شووه در ۳۶۵ روز سال باز خواهد بود و قیمت بلیط برای بزرگسالان ۱۳ یورو، ۱۰ تا ۱۷ سال شش و نیم یورو و برای کمتر از ۱۰ سال رایگان است.
شووه6
غار شووه نخستین بار توسط یک گروه ۳ نفره غارشناس بررسی شد: الی‌یت برونل دشام، کریستین هیلر و ژان-ماری شووِه که غار بنام او نامگذاری شد.

شووه9

کاوش در غار شووِه بخوبی و با جزییات کامل ثبت شده است. علاوه بر نقاشی و دیگر شواهد انسانی، آنها همچنین بقایای فسیل شده، رد پا و نشانه‌هایی از انواع حیوانات، که بعضی از آنها در حال حاضر منقرض شده‌اند، کشف کردند. مطالعات بیشتر توسط باستان شناس فرانسوی ژان کلوت اطلاعات بیشتری بدست داد. تاریخچهٔ این سایت مورد مناقشه است و لیکن نتایج یک تحقیق که در سال ۲۰۱۲ منتشر شد قدمت هنر سایت را ۳۰ تا ۳۲ هزار سال تخمین می‌زند.

Cosquer_Cave_Section.svg

پیشنهاد مدیر سایت :   ایران بهترین جایگزین مصر به‌عنوان برترین مقصد گردشگری

Categories:   تازه ترین خبرها

Comments

  • Posted: اردیبهشت ۴, ۱۳۹۴ ۱۹:۵۸

    ناشناس

    فکر جالبی کردن
  • Posted: اردیبهشت ۵, ۱۳۹۴ ۰۸:۱۴

    ناشناس

    عجب ایده خوبی بوده هم گردشگری شون رونق می گیره هم اثر باستانی شون سالم باقی می مونه
  • Posted: اردیبهشت ۵, ۱۳۹۴ ۰۹:۲۰

    ناشناس

    لطفاً با نحوه نگهداری آثار باستانی خودمون مقایسه نکنین که فرسنگها از ما عقبن
  • Posted: اردیبهشت ۱۲, ۱۳۹۴ ۱۱:۴۴

    ناشناس

    نمیشه این تخت جمشید خودمونو بدیم برامون نگه دارن لااقل ستوناشو با آره نمی برن تو بازار آزاد بفروشن!