شهر ساسانی بیشاپور در آتش
شهر و منطقه تاریخی بیشاپور در کازرون فارس طعمه آتش شد. این شهر بازمانده از دوره ساسانی، یکی از گزینههایی است که گفته میشود شانس ثبتشدن در فهرست جهانی یونسکو را دارد.
آتشسوزی در شهر تاریخی «بیشاپور» در ١٢٠کیلومتری جنوب شیراز و ٢٣ کیلومتری غرب شهرستان کازرون، به واسطه پوشش گیاهی خشک این محوطه تاریخی بهسرعت گسترش یافت.
این اولینباری نیست که این محوطه دچار آتشسوزی گسترده میشود. ٣٠ اردیبهشت ١٣٩١ نیز در این محوطه آتشسوزی رخ داد که بخشهایی از این شهر سوخت و محوطه آن کاملا سیاه شد. مدیر کل مدیریت بحران استانداری فارس دراینباره گفت: آنچه در فضای مجازی عنوان شده که شهر تاریخی بیشاپور طعمه حریق شده صحت ندارد، بلکه آتشسوزی در زمینهای اطراف این شهر تاریخی رخ داده که در ساعت ٢١ جمعه نیز خاموش شده است. درهمینحال، مصیب امیری در گفتوگو با ایسنا، با تأکید بر اینکه بخش کوچکی از ١۶٠ هکتار محوطه تاریخی ساسانی «بیشاپور» به دلیل وجود علفهای هرز در محوطه آتش گرفتهاند، اظهار کرد: عصر روز جمعه، چهار تیر، قسمتهایی از محوطه تاریخی شهر بیشاپور دچار حریق شد که بلافاصله آتش مهار شد و مجوعه تاریخی و آثار موجود در مجموعه در امان ماندند و آسیبی ندیدند.
او با بیان اینکه مهار آتش حدود دو ساعت طول کشید، ادامه داد: آتش در محوطه شهر رخ داد و آثار تاریخی مجموعه هیچ آسیبی ندیدند. خوشبختانه از قبل تمهیدات لازم برای وقوع چنین حادثهای از سوی مسئولان پایگاه پژوهشی شهر تاریخی بیشاپور اندیشیده شده بود؛ به گونهای که علفهای هرز مجموعه به طور کامل حذف و پاکسازی شده بود، اما گویا هنوز پاکسازی علفهای هرز یک بخش از محوطه انجام نشده بود. وی تأکید کرد: خوشبختانه با توجه به تجهیز این پایگاه به تانکر قابل حمل آتشنشانی و دیگر وسایل مورد نیاز، اطفای حریق بهموقع انجام شد. امیری در پاسخ به این پرسش که در عکسهای منتشرشده، به نظر میرسد بخشی از یک بنا نیز درون محوطه در حال سوختن است، تأکید کرد: با توجه به موقعیت بناهای قرار گرفته در این شهر تاریخی، از دور چنین وضعیتی به نظر میرسد، اما در واقعیت اینگونه نیست. مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان فارس توضیح داد: برای مهار این آتش با توجه به حساسیتهای موجود و ارزشمند و منحصربهفردبودن شهر تاریخی بیشاپور، با کمک نیروهای مردمی روستاهای اطراف این مجموعه مانند اسلامآباد، چمران، عمویی، حاجیآباد، موزی، هفتپاره، پنج محل، امامزاده سیدحسین و همچنین نیروهای یگان حفاظت میراث فرهنگی شهرستان کازرون، نیروهای آتشنشانی از کازرون و قائمیه، مردم و دوستداران میراث فرهنگی کازرون و فرمانداری شهرستان، این آتش در کمترین زمان ممکن و بدون آسیب به آثار تاریخی مجموعه بیشاپور، همان شب مهار شد. به گفته وی، هنوز علت آتشسوزی در این بخش از شهر تاریخی بیشاپور مشخص نیست، اما بررسیها برای پیبردن به علت این اتفاق در حال انجام است.
بیشاپور با حدود دویست هکتار وسعت، از شهرهای مهم روزگار ساسانیان بوده و اهمیت ارتباطی بسیاری نیز داشتهاست. این شهر از قدیمی ترین شهرهایی است که تاریخچه ساخت آن بصورت مکتوب در سنگ نوشته ای بر ستون های دوگانه یادبود نقر شده است. شهر بیشاپور از دو بخش اصلی تشکیل شدهاست،ارگ سلطنتی شامل آثاری مانند معبد آناهیتا، تالار تشریفات شاپور، ایوان موزائیک، کاخ به والرین و منطقه عامه نشین شامل خانههای مسکونی، گرمابه، کاروانسرا و بازار. همچنین شهر بیشاپور به گونه ای طراحی شده بود که توسط کوه، رودخانه، دیوارههای قلعه و خندق محافظت شود.این شهر با روش مهندسی یونانیان که توسط هیپوداموس ابداع شده بود در زمینی مستطیل به گونهای طراحی شد که چهار دروازه و دو خیابان آن، یکدیگر را قطع میکردند. یکی از خیابا ن ها در جهت شمال به جنوب و دیگری شرق به غرب است و هر کدام در انتها به یکی از دروازههای شهر منتهی شدهاند.
برگرفته از شرق نیوز
چنانچه مایل به مطالعه مطالبی مرتبط هستید اینجا را کلیک کنید.
Categories: تازه ترین خبرها
Posted: تیر ۶, ۱۳۹۵ ۰۸:۵۶
ناشناس
Posted: تیر ۷, ۱۳۹۵ ۰۸:۰۶
ناشناس
Posted: تیر ۸, ۱۳۹۵ ۰۰:۱۲
ناشناس
Posted: تیر ۱۲, ۱۳۹۵ ۰۵:۵۷
ناشناس