شهر تاریخی نمرود
شهر تاریخی نمرود در سده سیزدهم پیش از میلاد مسیح بنا شده است. نمرود یا نیمرود از شهرهای اصلی امپراطوری آشور و یکی از مشهورترین اماکن گردشگری عراق بود.
شهر تاریخی نمرود که نگین تمدن آشوری شناخته شده است در قرن ۱۳پیش از میلاد مسیح و در حاشیه رود دجله حدود ۳۰ کیلومتری جنوب شرق موصل بنیان گذاشته شد.
نیمرود یا شهر نمرود، یا کالح (به عربی) یک شهر آشوری باستانی در بینالنهرین شمالی در ساحل رود دجله بوده است، آشوریها آن را در زبان محلی “کلخو”(Kalxu, Kalhu) و در زبان عربی “کال” و “کالخ” و “کالخو” مینامیدند، بعدها باستان شناسان نام آن را از روی اسم نیمرود، نیمرود(Nimrud) گذاشتند. خرابهها و بقایای شهر، امروزه در یک کیلومتری روستای Noomanea در استان نینوا و حدود ۳۰ کیلومتری جنوب شرق شهر موصل در شمال عراق کشف شده است. گفته میشود که شهر نیمرود با شهر توراتی کالاح (کالخ) منطبق میباشد. نیمرود مساحتی در حدود ۳۶۰ هکتار را دربرمی گرفته است.
شهر تاریخی نمرود را پادشاه آشور شلمنسر اول ساخت و حدود هزار سال وجود داشت و در قرن سیزدهم قبل از میلاد پایتخت گردید، ولی بعد مدتی دچار رکود شد تا اینکه دوباره آشور-ناصیر-پال دوم پادشاه آشور به آن توجه نمود و آن را پایتخت خود قرار داد، به این ترتیب شهر مزبور شهرت و معروفیت فراوان پیدا کرد. آشورناصیرپال دوم با به کار گیری هزاران اسیر و برده، قصری بزرگ و معابد و ساختمانهای بسیار بر ویرانههای شهر سابق ایجاد کرد و در شکوفایی شهر کوشید.
بناهایی که در دورهٔ شکوفایی در این شهر وجود داشت، مجموعهای کمنظیر از هنر و فرهنگ متعالی باستانی محسوب میشد و دیواری طویل دور شهر را دربرمی گرفت. در سال ۸۷۹ پیش از میلاد مراسم افتتاح مجلل و باشکوه آن به همراه ضیافتی شاهانه و محتشم برگزار گردید و ما اکنون از طریق لوح نوشتهای از چگونگی این مراسم اطلاع داریم. شهر دارای تعدادی باغهای گیاهشناسی و یک باغ ویژهٔ جانورشناسی بود. نیمرود تا سال ۷۰۶ ق. م. پایتخت آشور باقی ماند و در آن تاریخ، سارگون دوم پادشاه آشور پایتخت را به دور-شروکین انتقال داد.
داعش در تاریخ دوازدهم آوریل ۲۰۱۵ ویدئویی را منتشر کرد که اعضای این گروه را در حال تخریب این شهر باستانی نشان میدهد. تروریستهای داعش با بولدوزر و مواد منفجره به جان آثار باستانی افتادند و نمرود، یکی از گنجینه های باستانی عراق را عملا با خاک یکسان کردند. گروه تروریستی داعش هدف خود را از این کار بت شکنی اعلام کرد. سازمان یونسکو، باستان شناسان و تاریخ دانان، تخریب شهر نمرود را به مثابه زودن تاریخ عراق و جنایت جنگی می دانند. تخریب شهر تاریخی نمرود بیش از یک ماه پیش گزارش شده بود. اما کسی از وسعت اقدامات داعش خبر نداشت. سازمان یونسکو تخریب آثار باستانی عراق را به دست داعش جنایتی جنگی توصیف کرده است.

Categories: تازه ترین خبرها
Posted: فروردین ۲۶, ۱۳۹۴ ۰۸:۲۶
ناشناس
Posted: فروردین ۲۶, ۱۳۹۴ ۱۷:۰۴
ناشناس
Posted: بهمن ۱۹, ۱۳۹۹ ۱۳:۳۸
ناشناس