بازگشایی موزه دوران اسلامی
روز گذشته و پس از ۹ سال بلاتکلیفی، موزه دوران اسلامی در مراسمی با حضور معاون اول رئیس جمهور بازگشایی شد. در همین مراسم همچنین بخش پیش از تاریخ ایران باستان موزه ملی هم آغاز به کار کرد. موزه دوران اسلامی بخشی از موزه ملی ایران است که حدود ۹ سال بلاتکلیف رها شده بود که بالاخره این بخش از موزه ملی روز گذشته و هم زمان با هفته دولت بازگشایی شد.
طبق گفته معاون میراث فرهنگی، موزه دوران اسلامی در مساحتی حدود چهار هزار متر مربع در سه طبقه، ۱۷۰ ویترین و با هزارو ۵۰۰ شیء بازگشایی شده است. محوطه این موزه براساس پلانی الهام گرفته از کاخ ساسانی بیشابور طراحی شده است. در موزه پیش از تاریخ نیز ۹۰ ویترین حاوی اشیای کوچک قرار داده شده که از نظر پژوهشی بسیار حائز اهمیت است.
معاون اول رئیس جمهور، در مراسم بازگشایی موزه دوران اسلامی و افتتاح موزه پیش از تاریخ در مجموعه موزه ملی ایران، گفت: <<گسترش موزه ها یکی از ضرورت ها و نیازهای اصلی کشور است، ما می خواهیم با تکیه بر گذشته، آینده خوبی برای ملت ایران رقم بزنیم و در آینده دنیا نقش واقعی خود را ایفا کنیم. موزه فقط مرکزی برای حفظ و نشان دادن اشیا نیست، بلکه مرکزی است که حیات فرهنگی در آن جریان دارد و گذشته به زبان می آید و با ما سخن می گوید.
وی با ابراز خوشحالی از گشایش موزه ایران پیش از تاریخ و همچنین بازگشایی موزه دوران اسلامی، افزود: دوران اسلامی ما، دوران فرهنگ و تمدن، گفت وگوی زنده و دادوستدی است که به سود اسلام و ایران بود. روح ایرانیان مسلمان و روح آزادگی و عدالت اسلامی با حکمت و میراث تمدنی خود درهم آمیخت و آورده جدیدی برای ایران، اسلام و جهان داشت. وی با ابراز امیدواری از ایجاد موزه های بیشتر در کشور، گفت: در ایجاد موزه ها باید هم به دوران قبل از اسلام و هم به دوران بعد از اسلام توجه کنیم و نباید آن را فراموش کنیم.
در همین مراسم همچنین مسعود سلطانی فر، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، گفت: <<موزه ملی کشور که باید یک موزه مادر باشد، تنها یک سالن به متراژ دو هزارو ۵۰۰ متر بود و سایر بخش ها و طبقات آن به عنوان انبار استفاده می شد که این مناسب شأن جمهوری اسلامی ایران نبود، وضعیتی که بسیاری از پژوهشگران، کارشناسان و باستان شناسان هم منتقد آن بودند. اکنون خرسندم که با گشایش موزه پیش از تاریخ و بازگشایی موزه دوران اسلامی، موزه ملی به شأن و جایگاه مناسبی رسیده است>>.
وی تصریح کرد: <<موزه کنونی شامل شش تالار در دو طبقه است که در طبقه اول و دوم، براساس زمانبندی تاریخی حکومت ها، سلسله ها و حکمرانان، اشیا چیده شده است. تالار سلجوقی، تالار ایلخانی و تالار صدر اسلام در طبقه دوم و تالار قرآن، تالار تیموری، تالار صفویه، تالار افشار، زند و قاجار نیز در همان طبقه اول قرار دارد>>.
معاون رئیس جمهور اضافه کرد: <<اکنون در این موزه ها حدود ۲۰۰ هزار شیء، ۱۵۰ هزار سکه و مقادیر درخور توجهی از اشیای فوق العاده مهم از نظر تاریخی و تمدنی موجود است که امیدواریم با افزودن طبقه زیرین که درحال حاضر، به عنوان انبار استفاده می شود مجموعه موزه ملی را برای بازدید گردشگران خارجی و علاقه مندان داخلی مناسب سازی کنیم>>.
سلطانی فر همچنین اعلام کرد: <<با ریاست کتابخانه ملی کشور تفاهم کردیم تا ساختمان قدیمی این کتابخانه را برای الحاق مجموعه موزه در آینده به سازمان میراث فرهنگی واگذار کنند. در استان های مختلف هم حدود هفت موزه دیگر را با توزیع منابع و برنامه ریزی به سرانجام رسانده ایم، ازجمله موزه خراسان رضوی که آن را چند سال زودتر از موعد مقرر به بهره برداری رسانده ایم>>.
برگرفته از sharghdaily.ir
Categories: تازه ترین خبرها
Posted: شهریور ۸, ۱۳۹۴ ۱۱:۵۲
نازيلا ابويي مهريزي