بازگشایی خانه موزه پرویز تناولی
پرویز تناولی از بازگشایی مجدد خانه موزه آثارش خبر داد. برخی از آثار پرویز تناولی در طول دوران فعالیت هنریاش که شامل مجسمهها، نقاشیها و سرامیکهای اوست، قرار است در این خانه موزه به نمایش گذاشته شود.
پرویز تناولی با اعلام این خبر توضیح داد: این بار موزه کاملا متعلق به شخص من و خانوادهام است و هیچ ارگان دولتی در آن سهم و نقشی ندارد. مجوز این موزه از وزارت ارشاد گرفته شده و در حال انجام کارهای مربوط برای بازگشایی موزه هستیم. هنگام گرفتن مجوز موزه، برای بررسی و بازرسی آمدند و همه چیز طبق مقررات پیش رفته است و فکر میکنم موزه آثار من آبان ماه امسال افتتاح شود.
موزه پرویز تناولی پیش از این در ۲۹ خرداد ۱۳۸۲ افتتاح شد و قرار بود در ادامه به عنوان خانه مجسمه ایران کار خود را ادامه دهد، اما تنها بعد از گذشت ده روز فعالیتش متوقف شد. در زمستان سال ۱۳۸۱ تعداد زیادی از آثار پرویز تناولی به ایران انتقال یافت تا در یک نمایشگاه بزرگ در موزه هنرهای معاصر به نمایش درآید. به گفته تناولی بعد از نمایشگاه آثار او در موزه هنرهای معاصر در سال ۱۳۸۲ شهردار وقت تهران با اعلام اینکه حیف است این آثار دوباره به کانادا برگردانده شوند، پیشنهاد افتتاح «خانه- موزه پرویز تناولی» را مطرح کرد. این موزه در سال ۱۳۸۲ با حضور هنرمندان و سفرای خارجی افتتاح شد و بازخوردهای خوبی نیز به دنبال داشت. تناولی با اعلام اینکه این موزه در زمان تصدی شهردار اسبق تهران، تعطیل شده توضیح داد: پنج شش سالی است که به دنبال افتتاح دوباره این خانه- موزه هستم و امیدوارم این اتفاق در زمانی که گفتم بیفتد.
گفتنی است که این روزها نمایشگاهی در شهر لندن با عنوان «دنیا به طرف هنر پاپ میرود» برپا شده که پرویز تناولی در این نمایشگاه به عنوان تنها هنرمند از منطقه خاورمیانه حضور دارد و تعدادی از آثارش را به نمایش گذاشته است.
پرویز تناولی مجسمهساز، نقاش، پژوهشگر و مجموعهدار ایرانی است. از وی به عنوان یکی از پیشگامان مکتب سقاخانه یاد میشود. وی از شناختهشدهترین هنرمندان ایرانی است. مجموعه مجسمههای «هیچ»، «دستها» و «قفل و قفس» در زمره معروفترین آثار پرویز تناولی قرار دارند.
پرویز تناولی در سوم فروردین ماه سال ۱۳۱۶ در تهران و در محله دروازه شمیران در یک خانواده متوسط بهدنیا آمد. وی از سنین ده تا یازده سالگی فعالیت هنری خود را با نوازندگی ویلن زیر نظر استادانی چون نیک نواز و ابوالحسن صبا آغاز کرد. تناولی تحصیلاتش را در دبیرستان ادیب ادامه داد. هنگام تعطیلی دبیرستان به هنرستان کمالالملک میرفت. در سال ۱۳۳۲ هنرستان هنرهای زیبا در تهران تأسیس شد و او در رشتهٔ مجسمهسازی نامنویسی کرد. وی پس از گذراندن دوره سه ساله مجسمهسازی در هنرستان هنرهای زیبا در سال ۱۳۳۵ به ایتالیا رفت و در آکادمی هنرهای زیبای شهر کارا مشغول به تحصیل شد.
تناولی در دی ماه ۱۳۳۶، آثاری کاملاً متفاوت شامل حکاکیها، مجسمههای سفالی و مجسمههای ساخته شده از آهنقراضهها را در تالار به نمایش گذاشت. این نخستین بار در ایران بود که مجموعهای از آثار یک مجسمهساز به نمایش درمیآمد.
مجموعه مجسمههای «هیچ»، محبوبیت زیادی در حراجهای بینالمللی خرید و فروش آثار هنری دارد. از این روی، برخی از مجموعهداران هنری و مشهورترین موزههای جهان، اقدام به جمعآوری آثار پرویز تناولی برای مجموعههایشان کردهاند. مجسمهای از وی به نام پرسپولیس در سال ۱۳۸۷ با رکورد بیسابقه دو میلیون و ۵۰۰ هزار دلار در حراج کریستی به فروش رفت.

پرویز تناولی از جمله کارشناسان فرش ایرانی و بافتههای عشایری نیز محسوب میشود. او سالهای زیادی برای شناخت گبه، میان عشایر وروستاییان رفت و آمد داشت و سرانجام با چاپ مقالهای پژوهشی در لندن در سال ۱۹۸۳م، آن را به جهانیان معرفی کرد.
Categories: تازه ترین خبرها
Posted: مهر ۱۷, ۱۳۹۴ ۱۰:۰۹
ناشناس
Posted: مهر ۲۰, ۱۳۹۴ ۰۸:۰۷
شاهین
Posted: آبان ۲, ۱۳۹۴ ۲۱:۲۶
ناشناس
Posted: آبان ۲۹, ۱۳۹۴ ۲۳:۴۵
ناشناس